Biciklistička staza Put šarana

Put Šarana biciklistička staza

PUT ŠARANA je biciklistička staza koja okružuje 9 ribnjaka u potpunosti ručno izrađena i trasirana u prekrasnoj šumi. Virovitički ribnjaci su poznati u užem okruženju grada Virovitice kao vodeće rekreativno, sportsko i relaksacijsko odmaralište. Virovitičke ribnjake čini skup od 9 jezera, prirodno očuvan i bogat lokalitet na idealnoj lokaciji, 7 km od centra grada Virovitice uz državnu cestu DC5. Atraktivnost Virovitičkih jezera je prepoznata kod brojnih posjetitelja, prepoznata je i od strane aktivnih biciklista na u širem području.


Tea Đurek (BK BIKER), nakon osvojenog 2. mjesta na 6. XC Put šarana:

Subotnja prašnjava, presahla staza, natopila se taman toliko da se single track ringišpil mogao savršeno voziti. Konfiguracija terena na kojoj niti jedan uspon nije viši od 20-ak metara u vis, kao niti jedan spust, Put šarana čini pravim bombončićem! Naprosto smo se oduševili!

Goran Cerović Giga (BK PLJEVLJA), pobjednik 5. XC Put Šarana:

Sto se tice organizacije pozitivno sam iznenadjen. Vrhunski je obiljezena staza i sama organizacija trke je odlicna. Sve pohvale za kompletnu organizaciju. Vozio sam ove sezone preko 40 takmicenja i iskreno ovo mi je najdraza pobjeda.

BICIKLISTIČKI KLUB BOR

bk bor

Biciklistički klub BOR već 6 godina za redom organizira biciklističku utrku u sklopu Slavonske brdsko-biciklističke lige na svojoj stazi. Stazu u potpunosti održavamo uz pomoć volontera/članova.
Za igradnju nove biciklističke staze na području Virovitičkih ribnjaka bilo je potrebno mnogo truda i slobodnog vremena članova BK BOR. Uz desetke radnih akcija, izradili smo fantastičnu stazu koja privlači bicikliste, trkače, planinare i ostale zaljubljenike u prirodu.


Bojan Šenkinc, vlasnik agencije Promotiv:

Jedna od najboljih XC staza koje sam vidio. Hvala na fenomenalnom doživljaju puta Šarana.

 

Martin Čotar:

Ova singletrack staza je genijalna stvar za cijeli kraj, pošto je jedna od rijetkih ovakvih staza na ovom području. Proširenje utrke u outdoor vikend je odličan potez u pravom smjeru, upravo radi razvoja biciklizma i outdoor segmenta. Ekipa iza cijele priče je zakon, uvijek super druženje! Samo nek potraje (zbog nas i vas). 🙂