BICIKLISTIČKI KLUB BOR (BK BOR)
Pejačevićeva 3
33000 Virovitica

OIB: 24540869123
Matični broj: 2462621

IBAN: HR9023600001102061534 (Zagrebačka banka)
SWIFT: ZABAHR2X


Predsjednik:
Dejan Jović – 099 400 3678

Dopredsjednica:
Mateja Cah – 099 722 9136

Tajnik:
Ivan Vrbanić – 098 933 5552


Povijest 

Klub je osnovan 11. prosinca 2008. godine osnivačkom Skupštinom održanoj u kući Denisa Fišlija. Osnivačka šestorka bili su Josip Fett, Denis Fišli, Velimir Gavrilović, Marin Obadić, Hrvoje Pušić i Matija Turkalj te su za rukovodstvo kluba jednoglasno izglasani Josip Fett za Predsjednika, Marin Obadić za Dopredsjednika te Matija Turkalj za Tajnika Kluba.

Biciklistički klub BOR je uočio ogroman turistički potencijal Virovitičkih ribnjaka i 2011. godine nekoliko entuzijasta iz kluba kreće se uređivanjem biciklističke staze koja će postati nova ruta  Slavonske brdsko-biciklističke lige, Put Šarana, ali će istovremeno postati i nova omiljena ruta brojnim trkačima, planinarima i šetačima.

Prvotno je bilo potrebno ishoditi sve potrebne dozvole kako bi izgradnja i održavanje staze bili legalni i u koordinaciji s nadležnim institucijama. Nakon ishođenja dozvola započeli su radovi. Svi uključeni su bili volonteri te je čitav rad bio vršen korištenjem ručnih alata. Staza je detaljno trasirana kako bi vožnja bila što zabavnija, ali i tehnički izazovna.

Nakon nekoliko mjeseci rada izniklo je prvih 4 kilometara staze te se održala pozivna utrka u sklopu Slavonske brdsko-biciklističke lige. Svi sudionici bili su oduševljeni te se s entuzijazmom krenulo u proširenje biciklističke staze. Nastavak radova nakon 2012. godine donio je povećan broj volontera koji su se izmjenjivali ovisno o slobodnom vremenu. Stazu se trasiralo i označavalo, a zatim kopalo i grabljalo dok staza nije bila dovršena. Staza, u konfiguraciji terena u kakvoj je danas, završena je u kolovozu 2013. godine. Uz tonu radnih akcija izradili smo fantastičnu stazu koja privlači bicikliste, trkače, planinare i ostale zaljubljenike u prirodu.

Biciklistički klub BOR u 2018. godini slavi deset godina rada. Nakon 6 održanih biciklističkih utrka, desetak biciklijada, preko 30 radnih akcija i nebrojenih druženja i vožnji, zadovoljno možemo reći da smo svake godine ispunjavali dane ciljeve a ove godine smo ih još podigli. Klub koji se natječe, organizira, održava vlastitu stazu i educira postao je obitelj mnogobrojnim članovima sa i bez bicikala.


Ciljevi Kluba:
  • stvaranje uvjeta za nesmetan razvitak biciklizma u svim njegovim oblicima na području svog djelovanja u skladu sa Zakonima i propisima nadležnih tijela,
  • razvijanje, unapređivanje, populariziranje i promocija biciklizma i biciklističkog sporta,
  • sudjelovanje u sportskim natjecanjima, sportska priprema, sportska poduka, organizacija i provođenje natjecanja,
  • razvijanje individualnih sposobnosti, ljudske solidarnosti, smisla za timski rad, radnih navika i odgovornosti u izvršavanju preuzetih obveza, razvijanje motoričkih sposobnosti i socijalnih vještina članova Kluba i građana uopće,
  • razvijanje svijesti građana o važnosti unapređenja kvalitete života i zdravlja putem kretanja i rekreativnih sportskih aktivnosti,
  • osiguravanje uvjeta za razvijanje vrhunskog sporta pojedincima koji svojim sposobnostima i discipliniranim radom ostvaruju uvjete sportskog uspjeha i napretka.