1. Cestovni biciklistički maraton grada Koprivnice

Osim što je za vikend 19.09.2021. održana 13. XCO Stara Drava imali smo i dva BORca na 1. Cestovnom biciklističkom maratonu grada Koprivnice u organizaciji BK ROTOR.

Mario Klemen:

Kada sam saznao da je BK Rotor odlučio održati prvi cestovno biciklistički maraton grada Koprivnice odlučio sam se prijaviti te pokušati voziti jednu takvu utrku u velikoj grupi vozača po Podravskim ravnicama. Ruta maratona je bila duga 70 km i  kretala  je iz Koprivnice prema Koprivničkim Bregima, Molvama, Goli vraćajući se prema Peterancu i Koprivnici gdje je u centru bio finish. 

Odaziv je bio odličan iako je ograničenje vozača bilo na 140 sudionika, od kojih je utrku nakon brojnih padova završilo 119. Sama utrka je nakon letećeg starta  krenula jako a ja sam uspio držati prvu grupu pazeći na zavojima koji su se pokazali kobnima za mnoge sudionike pri dosta velikim brzinama. Sve je teklo dobro do nekih 1 km prije samog kraja kada se  ispred mene dogodio pad koji je usporio mene i još nekolicinu sudionika.

Na cilj sam stigao 54. u ukupnom poretku dok sam u svojoj kategoriji završio na 8. mjestu. Zadovoljan sam rezultatom i mogu zaključiti da su cestovne utrke unatoč mojem prethodnom mišljenju jednako opasne ako ne i opasnije od MTB utrka.

REZULTATI VOZAČA BK BOR

Kategorija Muškarci – 46 -55 godina 

  • Mario Klemen – 8. mjesto (1:39:48)
  • Tomislav Kolec – 23. mjesto (2:04:29)