10. XC Srednjovjekovnim stazama

U subotu 1. rujna 2018., u Orahovici, održana je šesta utrka GIANT Slavonske brdsko-biciklističke lige. U organizaciji BK LooD  se po deseti put održala XC utrka Srednjovjekovnim stazama.

Vozila se kružna cross-country staza duljine 4960 metara, podloge koja se sastoji od 4460 metara šumskih, zemljanih i makadamskih puteva te 500m asfalta sa 190 metara uspona po krugu. Vozilo se 3, 4 ili 5 krugova ovisno o kategoriji, a nastupilo je 42 natjecatelja.

U Orahovicu se zaputilo četvero BORaca, dok su utrku završila dvojica. Na prvom startu u 11 sati Bajser je prilikom pucanja gume doživio lakši pad te je zbog tehničkih poteškoća morao prekinuti daljnje natjecanje. Na startu u 13 sati su trebali nastupili ostali, međutim Kolesarić je probušio gumu prilikom zagrijavanja te na kraju nije startao. Vrbanić je dogurao na 6. mjesto, dok se Pintera okitio drvenom medaljom u Veteranima A.

Nakon utrke okrijepili smo se čevapima i pivom, a Matko je osvojio utješno grlo, osvojivši na tomboli Giant poklon bon.

Rezultati Po kategorijama

Kategorija Elite 

Ivan Vrbanić – 6. mjesto (1:31:06-2)

Kategorija Veteran A

Ivan Pintera – 4. mjesto (1:24:23)
Matko Kolesarić – DNS

Kategorija Veteran B

Igor Bajser – DNF

Sljedeća utrka za BORce je 9. rujna na domaćem terenu  3. Panonsko-Bilogorski MTB maraton, a sljedeća GIANT SBBL utrka 16. rujna je XCO Kopika