11./12. UTRKA SBBL GIANT 2015. – PAKRAC

pakrac15

Protekli vikend 29. i 30. kolovoza 2015. godine u Pakracu je održana je jedanaesta i dvanaesta utrka Slavonske brdsko-biciklističke lige Giant. U subotu je održan XCU Uphill a u nedjelju XCM Maraton u organizaciji kluba BK Titan.

U subotu na uphillu nije bilo predstavnika iz kluba, dok je u nedjelju na maratonu nastupilo troje vozača. Vozio se kružni cross-country maraton, duljine 20.03 kilometara po krugu sa visinskom razlikom od 580m po krugu.

Vozilo se 1, 2 ili 3 kruga ovisno o kategoriji, a sudjelovalo je 45 vozača iz Hrvatske i Mađarske.

Rezultati

Kategorija Elite (3 kruga)

  • Ivan Pintera – 6. mjesto (4:07:54)
  • Nikola Samardžić – 7. mjesto (4:15:33)

Kategorija Veteran A (3 kruga)

  • Josip Fett – 4. mjesto (4:18:49)

Svi rezultati. • Strava zapis.


vpzbic15

Osim na utrci, dio članova u nedjelju je sudjelovao na prvoj županijskoj biciklijadi pod nazivom “Na dva kotača Podravinom i Slavonijom, Virovitičko-podravskom županijom” koja je okupila više od 200 sudionika iz Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije.

Posebnost ove biciklijade je spajanje cijele Virovitičko-podravske županije kroz četiri biciklističke rute. Polasci ruta bili su u Pitomači, Virovitici, Slatini i Orahovici dok je zajednički cilj svih ruta bio na Višnjici.

Očekivano, najveći broj sudionika bio je na ruti koja je polazila iz Virovitice. Biciklisti koji su kretali iz Pitomače, kod kurije Janković u Kapeli Dvoru pridružili su se virovitičkoj ekipi te su skupa nastavili put Višnjice. Nakon silaska s makadama, po kojemu je voženo od Detkovca, u Kapinicima su se pridružili i biciklisti iz Slatine te su zajedno s biciklistima iz Orahovice oko 13 sati stigli na Višnjicu gdje je bio organiziran biciklistički piknik za sve sudionike. (www.vpz.hr)

Odgovori