12. XCO KORAL

U nedjelju 22. kolovoza 2021. održana je prva utrka drugog dijela sezone Slavonske brdsko biciklističke lige Giant nakon ljetne pauze. Vozio se 12. XCO KORAL u Orahovici u organizaciji BK Lood. Staza je klasična XCO namjenjena za sve, podloga od makadama, preko trave pa do šumskim trailova začinjenih sa malo korjenja i puno prašine. Startalo je 68 natjecatelja od kojih 4 BORaca.

Start je bio zajednički u 11:30h, tako da je bilo dobre konkurencije unatoč nešto manjem broju vozača.

Pintera:

U mojoj kategoriji je startalo 7 vozača i vozili smo 5 krugova, Kišićek i ja smo se malo odvojili od ostatka i vodila se konstanta borba, posebno u zadnjem krugu, gdje ga pratim do zadnje ravnice i tu obojica krećemo na neizvjesni sprint, i uspijevam izvući pobjedu za pola kotača. Sve u svemu odličan nastavak sezone koji se je završio uz grah, proglašenje pobjednika i ispraćaj domaćina. 🙂

Pošto nam to bilo malo, put smo odmah Fićo i ja produžili do Kutine, gdje su Dora i Enio posjetili pump track i svi zajedno napravili nekoliko dobrih test vožnji kako bi bili spremni za spektakularno otvorenje virovitičke pump tracka.

REZULTATI VOZAČA BK BOR

Kategorija Kadeti 

  • Andrija Smoljan – 6 mjesto (57:22)
  • Dominik Jonaš – 7 mjesto (57:35)

Kategorija Veteran A

  • Ivan Pintera – 1. mjesto (1:16:10)

Kategorija Sport 

  • Filip Prpić – 11. mjesto (1:18:43)