Dobar vikend za BK BOR – 5 medalja u Slatini i Orahovici

Kažu legende da su u Slatini svi strašni, e pa ne samo da su ljudi strašni, nego imaju i strašnu XC stazu na kojoj se protekli vikend nakon duge pauze vozila Slavonsko brdska biciklistička liga. XC Bunarić definitivno je jedna od atraktivnijih staza u ligi, koja zahtjeva dosta tehničkih vještina i nešto više hrabrosti od uobičajenih utrka.

 Stazu dugu 5,5 km najbolje je opisao predsjednik BK Slatina: „Staza je i brutalna i vilinska. Yin i yang. Opaka i mila. Teška i privlačna. 100 epiteta u suprotnosti za jednu XC stazu!“

Ispostavilo se da je to idealna kombinacija za BK BOR pa smo osvojili  toliko medalja da ih ne znamo ni prebrojati. Slatina nam je donijela 4 medalje – zlatnu, dvije srebrne i brončanu, ali to nije sve! Kako su ovaj vikend naši vozači bili iznimno motivirani  prevelikim brojem utrka, u subotu su sudjelovali na maratonu u sklopu Orahovica Bike Weekenda gdje je smo osvojili srebro.

Puno toga bi vam htjeli reći pa idemo redom.

XCO BUNARIĆ

Kratko i jasno – dolazimo opet! Nakon dugo vremena ponovno smo osvojili zlatnu medalju u ženskoj kategoriji, međutim Mateja kaže da je sretna što nije završila u rukama HGSS-a. U Veteranima A, Pintera je osvojio broncu, jer to je logičan nastavak na srebro iz Orahovice. Društvo mu je pravio Bedeković, koji se plasirao na 7. mjesto ne zaostajući više od 2 minute za dečkima ispred sebe. Postolje kategorije Veteran B jako se zelenilo zahvaljujući Bajseru koji je drugi prošao kroz cilj, a slijedio ga je Leš na trećem mjestu. Po prvi puta smo imali i predstavnika Veterana C, a od sljedećeg vikenda možete očekivati i predstavnika u kategoriji Elite.

Rezultati

Veteran A

  • Ivan Pintera, 3. mjesto, 1:16:57h
  • Saša Bedeković, 7.mjesto, 1:22:50h

Veteran B

  • Igor Bajser, 2. mjesto, 1:16:17h
  • Saša Leš, 3. mjesto, 1:18:55h

Veteran C

  • Dragoljub Marković, 6.mjesto 1:11:10h

Žene

  • Mateja Cah, 1. mjesto, 1:14:06h

Preostale rezultate pogledajte ovdje.

ORAHOVICA BIKE WEEKEND 

U organizaciji biciklističkog kluba Pannonian i Weekend Warriorsa u Orahovici su organizirane tri utrke u dva dana (XCM, enduro i cestovna). Iako nas je prvotno trebalo sudjelovati četvero, na kraju su na utrci sudjelovali Pintera i Bedeković. Pintera je osvojio srebro, a Bedeković je sretan što je uspio pronaći cilj bez pomoći HGSS-a. 

Dečki se slažu da staza maratona zaslužuje čistu desetku zbog genijalnih singlica, ali se nadaju da će do godine malo dotjerati organizaciju pa da se više osjećaju kao da su na maratonu, a ne na orijentacijskoj utrci. Na kraju ipak zaključuju kako i u toj spontanosti ima neke čari.