7. XC Put Šarana – domaće je najbolje

Kada dođe kolovoz znači da je red da BK BOR organizira XC Put Šarana u sklopu GIANT SBBL lige. Zbog lošeg vremena ovo je tek peta po redu utrka, tako da ćemo imati radnu jesen kada ćemo morati nadoknaditi medalje na otkazanim utrkama.

Svake godine moramo napisati isto, pa tako i ove da je 7. XC Put Šarana bio najposjećenija utrka u GIANT SBBL 2018. sa 101 biciklistom, a kada tome pridodamo rekordan broj trkača penjemo se na ukupno 169 sudionika. Od prošle godine XC Put Šarana sastavni je dio Put Šarana Outdoor Weekenda jer je naša draga staza ugostila i trkače na trail utrci koja se održala u nedjelju. Što smo sve radili ovaj vikend možete detaljnije pročitati na službenoj stranici eventa putsarana.com. 

Glavni sponzor ove godine bila je Turistička zajednica grada Virovitice, a osim njih nam je u organizaciji pomogao Atletski klub Virovitica te Plivački klub Orahovica sa svojim brojnim volonterima.

Ove godine smo imali smo nekoliko novina. Obzirom da nam velik broj natjecatelja dolazi svake godine, odlučili smo da se utrka se vozi u kontra smjeru, čime su dobili potpuno novi doživljaj i naravno, pozitivne komentare. Kako se nakon ovog uopće voziti u pravom smjeru?! Druga novost bilo je to što se utrka vozila u subotu, tako da su večernji sati bili iskorišteni za druženje, a ne za pripreme za utrku. Treća novost je to što smo povećali broj krugova kako bi natjecatelji duže uživali u stazi.

U petak navečer kao zagrijavanje za utrku po prvi puta je organizirana noćna vožnja na Putu Šarana, a dečki su uvjereni kako bi to bila izvrsna utrka. 

 XC PUT ŠARANA REZULTATI KLUBA

Nakon utrke na domaćem terenu BK BOR pao je u ukupnom poretku na treće mjesto u sklopu GIANT SBBL-a, ali optimistični smo i mislimo da u nadolazećim utrkama možemo nadoknaditi bodove. Ukupno je za BK BOR nastupilo devet članova. Po prvi puta za BK BOR vozile su neke nove mlade snage, Matko junior i  Filip koji je na svojoj prvoj utrci u životu odmah osvojio medalju (i to jedini!). Od ostalih vozača nastupili su Pintera, Bajser, Marković, Bedeković, Matko senior, Vida i Šipek. Od redovnih vozača izostao je Vrbanić koji je bio u organizaciji te Cah koja ima povredu.

Pobjednik najjače kategorije Elite je Matej Skuzin iz BBK Požega, a društvo na tronu su mu pravili Saša Jeftinić iz BGK Tuškanac te Patrik Antolašić iz BK Mura Avantura. U ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela Dorina Crnčan, iz BK Maraton Team, koja je nakon dugog izbivanja ponovno nastupila u SBBL-u. Na drugom mjestu završila je Lana Marinić iz Orahovice koja se natječe za BK LOOD, dok na trećem mjestu Renata Batur iz zagrebačkog kluba BK CIKLUS. Prije no pregledate ostale rezultate pogledajte kako su prošli naši BORci.

Veteran A

  • Ivan Pintera – 6. mjesto (1:011:48)
  • Antonio Vidović – 8. mjesto (1:18:17)
  • Saša Bedeković – 9. mjesto (1:20:16)
  • Matko Kolesarić – 13. mjesto (1:30:34)

Veteran B

  • Igor Bajser – 6. mjesto (1:20:28)

Veteran C

  • Dragoljub Marković – 7. mjesto (1:54:15)

Kadeti

  • Berkec Matko – 7. mjesto (0:59:16h)

Sport

  • Filip Prpić – 3. mjesto (0:42:01)
  • Kristijan Šipek – 8. mjesto (0:45:27)
ZAHVALE

Iskoristit ćemo još jednom priliku i zahvaliti svim članovima kluba, simpatizerima, prijateljima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji Put Šarana Outdoor Weekenda. Iza njega stoji puno više od dva dana rada tijekom the vikenda. Tu su brojni sati rada na stazi, prikupljanje sponzora, donatora, promocija događaja, (…). Zahvaljujemo se i svim sponzorima te donatorima, bez kojih ovaj sportski događaj ne bi bio poseban kao što je.

Tijekom tri dana angažirali smo brojne fotografe amatere zahvaljujući kojima smo prikupili  veliki broj fotografija koje možete potražiti na Facebook stranici Put Šarana Outdoor Weekend, a ako ti se do sada nije sviđala stranica, možeš odmah i to odraditi.