Adria Bike Maraton 2017 – dogodovštine BK BORa

Već se tradicionalno u lipnju iz svih dijelova Hrvatske putuje u Korenicu (Plitvice) na Adria Bike Maraton, glavni događaj sezone o kojemu se priča cijele godine. Na petom izdanju Adria Bike Maratona sudjelovalo je 970 biciklista, od čega je BK BOR imao 5 vozača, a susreli smo i vozače iz drugih SBBL klubova.

Kao i svake godine vozile su se tri staze, ovaj put identične kao prošle godine:

  • Easy, 35 km sa 500m uspona
  • Classic, 49 km sa 950m uspona
  • Epic, 68km sa 1.350m uspona

Jutro prije utrke vrijeme nije izgledalo obećavajuće, planina na koju se penjemo bila je prekrivena oblakom pa je bio poseban doživljaj spuštati se sa vrha na kojemu je “ugodnih” 10°C, uz simpatične priče kako ima dosta medvjeda u šumi.

U nastavku donosimo rezultate BK BOR-a, dok preostale rezultate možete pogledali na linku.

Iako je planirao voziti epic stazu, Ivan Pintera zbog kvara je završio na classic stazi i sa zaostatkom od 18 minuta za vodećim završio na izvrsnom 11. mjestu u konkurenciji od 168 vozača. Ukupno je vozio 2:27:03h.

Naš predsjednik, Dejan Jović, vozio je easy stazu i u muškoj konkurenciji od 135 vozača završio 56. sa vremenom 2:04:16h, dok je u kategoriji ‘tonaša’ osvojio 12. mjesto.

Nakon klasične trileme koju stazu voziti, Mateja Cah je odvezla classic stazu za 3:17:07, značajno popravila vrijeme od lani i završila na 8.mjestu.

Naš Ratko Pilek, ima stav da vozi samo po utrkama, jer treninzi su precijenjeni, pa je odvezao easy stazu za 3:11:23h i završio kao 126. natjecatelj.

Dragan Marković završio je kao 8. plasirani u kategoriji Grand Masters (50+) na classic stazi nakon 3:27:24h vožnje.

Osim individualnih nastupa, Adria Bike Maraton zanimljiv je i zbog timskih natjecanja pa smo prijavili BK BOR tim, međutim da bi bili rangirani svi članovi tima moraju završiti utrku. Tim mora zadovoljiti uvjete godišta, spola i težine pa su BK BOR tim predstavljali:

  • Ivan Pintera, kategorija Muškarci od 18 do 39 godina
  • Saša Leš, kategorija Muškarci Masters od 40 do 49 godina
  • Drgan Marković, kategorija Grand Masters, preko 50 godina
  • Mateja Cah, kategorija Žene
  • Dejan Jović, kategorija Tonaši

Naš tim je onesposobilo bušenje gume tako da nismo dobili timski plasman. Imali smo potencijala, ali ne i sreće. Više sreće treći put!

Glavni trg u Korenici oko kojega se sve odvija.
GIANT uphill segment (Photo: Adria Bike Maraton)