BK BOR obilježio Europski tjedan sporta

europski tjedan sporta

Svake godine u rujnu Europska komisija obilježava Europski tjedan sporta. Ove godine, po prvi puta, u tome joj je pomogao i Biciklistički klub BOR, u suradnji sa Europskim informacijskim centrom Virovitica (EDIC Virovitica) te Sportskom zajednicom grada Virovitice. U dvodnevnim vikend aktivnostima, 23. i 24. rujna, organizirana je obiteljska biciklijada te MTB vožnja, uz biciklističko druženje, što je okupilo oko dvjestotinjak sudionika iz Virovitice, Barcsa i drugih okolnih mjesta.

U subotu je iz nedaleke Mađarske krenula obiteljska biciklijada, koja je okupila male i velike, dobro raspoložene i odvažne bicikliste (neki  su vozili Pony-je). Oni su se zatim u Virovitici spojili s drugim biciklistima iz Hrvatske te nastavili vožnju do Virovitičkih ribnjaka gdje je organizirano druženje i razgledavanje MTB staze Put šarana.

Drugi dan, bez obzira na nešto lošije vrijeme, okupili su se članovi BK BOR-a te njihovi prijatelji na dozu zahtjevnijoj MTB vožnji, koja je također završila na Virovitičkim ribnjacima. Nakon kratkog odmora, vožnja je nastavljena na MTB stazi Put šarana, gdje je sniman kratki film za Europski tjedan sporta. Filmom želimo potaknuti što više ljudi na bavljenje biciklizmom, te ubuduće očekujemo još više sudionika na našim vožnjama.


Foto: Matija Turkalj, Matija Rođak (icv.hr). Video: Matija Turkalj photography.