Blatni provod na XCM Dilj gora

Kada smo krenuli na XC maraton Dilj gora, kod Slavonskog Broda, u organizaciji BK Festunga, činilo se da sve radi protiv nas – kiša, kombi koji vjerojatno neće preživjeti uspon na Kapavac i kašnjenje na utrku. Tako da smo se još u Suhopolju odlučili vratiti u Viroviticu i prebaciti u auto. Začudo, stižemo 30 minuta prije starta utrke i onda su stvari krenule nama u korist.

Sve kategorije su startale u isto vrijeme, a zbog vremenskih uvjeta i stanja na stazi smanjen je broj krugova pojedinim kategorijama. Duljina kruga je 22,1 km, s 646 metara visinske razlike a nastupilo je 27 natjecatelja. U prvom dijelu, staza je bila idealno blatna – savršena za savršenu XC utrku. U drugom dijelu kreću muke s prevelikom količinom blata, praćene kišom. Dobrim dijelom staze, zbog količine blata iskušali smo neke nove discipline – guranje bicikla po blatu, sklizanje po blatu, nošenje bicikla i tko će prije rukama očistiti blato s bicikla.

Iako je utrka bila blatna, bila je srebrna i zlatna. Igoru Bajseru je za dlaku izmakla bronca, ali dočepat će je se kad-tad. Matko je zadnja tri kilometra odlučio trčati uz bike, ali je bez obzira na to u svojoj kategoriji stigao peti. Pintera je kod Vetarana A zauzeo drugo mjesto na postolju, dok je Cah osvojila prvo zlato ove godine.Utrka je zabilježila velik broj DNF-ova i definitivno će se o njoj još dugo pričati.

REZULTATI

Veterani A (2kruga)

  • Ivan Pintera, 2. mjesto, 3:08:42h

Veterani B (2kruga)

  • Igor Bajser, 4. mjesto, 4:00:07h

Žene (1krug)

  • Mateja Cah, 1. mjesto, 2:16:44h

Sport (1krug)

  • Matko Kolesarić, 5.mjesto, 2:31:02h

Komentari su zatvoreni.