Izvješće sa godišnje Skupštine održane 25. siječnja 2020.

U subotu 25. siječnja 2020. godine, u prostorijama Sportske zajednice grada Virovitice, održana je redovna godišnja Skupština Kluba.

Prije početka službenog dijela Skupštine, članovi su obnovili svoje članarine, a učlanjenje u Klub je i dalje moguće, samo trebate slijediti upute na našoj web stranici. Nakon izbora Radnih tijela i usvajanja Dnevnog reda, predstavljene su aktivnosti Kluba u 2019. godini.

Aktivnosti u 2019. godini

Predsjednik Kluba predstavio je izvješće o aktivnostima i radu Kluba u 2019. godini. Predstavljene su utrke u Slavonskoj brdskoj biciklističkoj ligi na kojima su sudjelovali članovi Kluba te rezultate koje su ostvarili. Klub je u ukupnom poretku klubova završio na povijesno najboljem 3. mjestu, sa čak 32 osvojene medalje. Tom rezultatu su doprinjela i tri mjesta na postoljima u individualnom poretku. Petra Klemen je u kategoriji Žene završila na 2. mjestu, Ivan Pintera u kategoriji Veteran A na 2. mjestu, te Igor Bajser u kategoriji Veteran B na 1. mjestu.

Zatim su predstavljene utrke na kojima su članovi Kluba sudjelovali izvan lige, te ostale aktivnosti, druženja i događaji koji su organizirani kroz godinu. Što se tiće održavanja staze Put Šarana, održana je 21 radna akcija te utrošeno oko 200 radnih sati.

Više se zadržalo na pregledu organizacije događaja Put Šarana Outdoor Weekend. Na njegovom trećem izdanju, ozbiljnije se pristupilo organizaciji dječje biciklističke utrke pod imenom Biciklom po parku, koja se održala vikend ranije kao uvertira u glavni događaj, a natjecalo se 33 djece. Na biciklističkoj utrci startao je 85 natjecatelja, dok je na tračnju startalo 55 natjecatelja.

U financijskom izvješću, Predsjednik Kluba dao je pregled potrošnje financijskih sredstava za 2019. godinu. Klub je u skoro potpunosti uspio financirati program Put Šarana Outdoor Weekenda kroz donacije, dok se većina troškova trošila za natjecanje članova u Slavonskoj brdsko biciklističkoj ligi. Klub je poslovao pozitivno te je višak prihoda prenesen u tekuću godinu. 

PLANOVI za 2020. godinu

U planu je daljne sudjelovanje u Slavonskoj brdsko biciklističkoj ligi te na ostalim biciklističkim događajima. Igor Bajser je izjavio želju za natjecanjem u jačim utrkama, odnosno u nacionalnim utrkama.

Za stazu Put Šarana u Planu je nastavak revitalizacije staze, obnova mostova te nastavak označavanja.

Najavljen je Put Šarana Outdoor Weekend 4 u novom proljetnom terminu od 23. do 24.5.2020., dok će se dječja utrka Biciklom po parku održati 16.05.2020. Zbog ranijeg održavanja PŠOW-a, u planu je realizirati demo utrku 24 sata Šarana u terminu od 29. do 30. kolovoza 2020.

U Planu je nastavak organizacije mjesečnih druženja zbog dobre posjećenosti, ne samo članova Kluba, nego i prijatelja iz ostalih udruga, ali sa dodatnim ciljem koji je istraživanje mogućih ruta za maraton koji Klub planira organizirati 2021. U planu je i školica biciklizma za najmlađe, dok je zadnja stavka Plana izrada novih dresova.

Predstavljen je okvirni plan događaja koji se planiraju organizirati ili sudjelovati u istima sa datumima kroz godinu.

Mateja Cah predložila je BOR Awards, moguće titule i nagrade koje članovi Kluba mogu zaslužiti svojim radom kroz godinu. Primjeri nagrada su: Za osobu sa najviše kilometara na biciklu, Za najboljeg vozača, Za mladu nadu i slično. Točna pravila i uvjete kako sudjelovati u stjecanju istih ćemo uskoro objaviti na web stranici Kluba.

Put Šarana Outdoor weekend 3 after movie

Na kraju Skupštine premijerno je prikazan after movie Put Šarana Outdoor Weekenda 3, u produkciji Matije Turkalja, kojemu se još jednom zahvaljujemo za odlično odrađenom poslu, u koji se možete uvjeriti i sami.

Više fotografija sa Skupštine možete pronaći na našoj Facebook stranici.