Panonsko bilogorski maraton – ponovno na domaćem terenu

Prošli vikend nismo morali daleko putovati i rano se buditi, jer smo sudjelovali na 2. Panonsko-bilogorskom MTB maratonu koji je startao u Kapeli Dvor, a vozio se po okolici Virovitice. Na domaćem terenu trema je bila veća, a konkurencija jača. Staza je prolazila dijelom lijeve strane Puta šarana te cijelim desnim dijelom, ali se vozilo u kontra smjeru. Naravno, Put šarana je ponovno ostavio dobar dojam na natjecatelje, kao i cjelokupni maraton u organizaciji virovitičkog kluba KEKS.

Mogli smo birati između dvije staze, staza A bila je duga 74km s 1100m uspona te staza B duga 54km s 800m ukupnog uspona. Za BK Bor nastupalo je šest vozača i svi su uspješno završili utrku. Bez ikakvog prethodnog dogovora, još pod dojmom maratona u Slavonskom Brodu, svi smo vozili manju stazu nakon što smo sanirali kvarove uzrokovane blatom i oporavili se od nošenja bicikla.  

Već je uobičajeno da klub ima dobar plasman, tako da smo osvojili srebrnu medalju u ženskoj kategoriji na stazi B (Mateja Cah), četvrto mjesto u istoj kategoriji (Mihaela Cergolj), šesto mjesto u muškoj kategoriji na stazi B (Ivan Pintera) te tridesetpeto (Dragoljub Marković) i tridesetosmo (Matko Kolesarić) u istoj kategoriji.

Zahvaljujući Panonsko-bilogorskom maratonu, MTB stazu Put šarana po prvi puta je odvezao jedan biciklist iz na cestovnom biciklu i to iz Poljske. Ne znamo kako mu je to uspjelo, ni koliko je vozio, a koliko trčao s biciklom, jer na žalost nismo uzeli izjavu od njega. Naravno, u cilj je stigao posljednji.

Rezulati & vrijeme

Staza B

Muški

  • Ivan Pintera, 2:32:29 h, 6. mjesto
  • Dragoljub Marković, 3:47:53h, 35. mjesto
  • Marko Kolesarić, 4:10:16h, 38. mjesto

Žene

  • Mateja Cah, 3:13:44h, 2. mjesto
  • Mihaela Cergolj, 4:10:17h, 4.mjesto

 

Foto: Matija Rođak (icv.hr), Kristijan Toplak (vpz.hr)