Papuk Extreme Challenge 2019.

Papuk Extreme Challenge 2019.

Još jedan Papuk Extreme Challenge 2019. je iza nas, sportski festival koji se održao od 1. do 3. lipnja 2019. u organizaciji 20-tak sportskih udruga i klubova, koji su ove godine pripremili sljedeća natjecanja:

  • Papuk Enduro Race – BK Weekend Warriors
  • 4. MTB Papuk Adventure Race – BK Lood
  • Papučki Maraton – SRK Baraber
  • Plivački Maraton – Plivački Kluba Orahovica
  • Extreme Underground Race – Underground Club
  • Cross Triatlon – Klub Swibir

Većina nas je ove godine išla kao gledaoci uživati u prirodi i društvu, dok su Pintera, Kolesarić i Kereta bili natjecatelji.

Kereta je sudjelovao na Papuk Enduro Raceu koja mu je ujedno bila prva enduro utrka. Nažalost na prvom spustu je probušio gumu te sa više nedostižnim vremenom odustao na trećem spustu.

Pintera je sudjelovao na 4. MTB Papuk Adventure Race na manjoj stazi duljine ~35 kilometara sa ~800 metara visinske razlike te se okitio zlatnom medaljom!

Pinterin komentar na utrku:

Orijentacijska utrka u kojoj je potrebno dobro poznavati teritorij ili pratiti nekoga tko pozna kako bi se što kraćim tj. bržim putem došlo do kontrolnih točaka, a onda i pronaći gdje se točno nalaze. Zbog obveza odluka je pala na mali maraton na kojem je bilo 5 kontrolnih točaka. Prvi dio utrke do Javora (KT3) se je glavnom sastojao od težih i lakših uspona dok se drugi (bolji :D) dio sastojao uglavnom od spusta po relativno blatnom terenu začinjenim kamenjem što je bilo gušt za voziti i nije bilo pretjerano teško doći prvi u cilj.
Nakon cilja kupanje u jezeru, red graha, red sponzorskog red bulla i proglašenje sa odličnim nagradama

Kolesarić je sudjelovao na Extreme Underground Raceu, i ne bi to bio Matko da nije sudjelovao na obje utrke, na kraćoj rekreativnoj duljine 3km sa 30 prepreka, te na Extremnoj duljine 5km i 50 prepreka. Na kraćoj se također okitio zlatnom medaljom.

Kolesarićev komentar na utrku:

Na Extreme Underground race 1 mjesto na 3 km ali je bilo pre malo utrke pa se odradila i ona na 5 km. Na kraju prezadovoljan 2 utrke jedini prešao 8 km i 50-tak prepreka divotica???

Ostali su guštali u druženju, prirodi, kupanju u jezeru i after partyu nakon događaja. 😀