Papuk Extreme Challenge: jedan produženi vikend i 7 sportova u 11 natjecanja

Još prije šest mjeseci prvi vikend u lipnju rezervirali smo za Papuk Extreme Challenge koji je obuhvatio sve sportove koje možete zamisliti da se organiziraju na Papuku pa čak i one koje ne možete. Nama je najvažniji bio biciklistički maraton, dok oni su oni nešto ekstremniji biciklisti od nas odabrali Down Hill utrku. Zapravo se postavlja pitanje tko je tu ekstremniji biciklist, s obzirom na dužinu i visinu MTB Adventure Race maratona i ljetne vremenske uvjete.

U tri dana, kroz 11 različitih natjecanja spojili su 7 sportova. Mnogi nisu vjerovali da će uspjeti, ali ekipa malih i velikih, roditelja, djece i trenera je to uspjela. Papuk Extreme Challenge organizirao je Plivački klub Orahovica u suradnji sa brojnim slavonskim klubovima, a BK BOR je dao doprinos kroz tim natjecatelja i volontera.

Teško je bilo odlučiti se samo za jedno natjecanje. Za one koji su željeli pričati s Bogom, idealan je bio trkački maraton po obroncima Papuka  ili jedna od dvije manje utrke. Oni koji su se željeli zaprljati kao prasci, odabrali su Warrior race, a oni najozbiljniji sportaši odlučili su se za kros triatlon.  

S obzirom da mali biciklistički maratoni u Hrvatskoj ne prelaze 1000 mnv, na Papuk Extreme Challenge-u birali su između velikog (45km, 1139 mnv) i većeg (75 km, 1887 mnv). Bez obzira što kući nisu donijeli medalje, BORci natjecatelji plasirali se na izvrsne pozicije. Pintera je bio četvrti na 45 km, dok su Bajser i Leš zauzeli peto i sedmo mjesto nakon 1887 mnv. Marković je dobio DQ titulu, međutim on je u zadnji tren odlučio preći s najveće na veću utrku.

Volonteri BK BOR-a podigli su šatore na orahovačkom jezeru još u četvrtak, a dali su doprinos kroz slaganje startnih balona, usmjeravanje natjecatelja, koordiniranje dodjele nagrada, ispijanje Medvedgrad piva, navijanje na DH stazi, lijepljenje naljepnica po GIANT vozilima.

Nadamo se samo da će se ekipa iz Plivačkog kluba na sljedećem Papuk Extreme Challenge-u hvaliti medaljama sa Svjetskog prvenstva iz kros triatlona u Danskoj, za što su se ovaj vikend kvalificirali te se nadamo da su prikupili dovoljno sredstava za put. Na kraju ovog produženog vikenda, sretni i prljavi zaključili smo da se vidimo i dogodine, kao volonteri ili natjecatelji, nije važno, jer važno je biti tamo. 


Rezultati MTB Papuk Adventure Race
Staza A, 75 km, 1887 mnv (kategorija Masters)
  •  Igor Bajser – 5. mjesto (4:03:12h)
  • Saša Leš – 7. mjesto (4:11:23h)
Staza B, 45km, 1139 mnv (kategorija Men
  • Ivan Pintera – 4. mjesto (2:17:45h)
Staza B, 45km, 1139 mnv (kategorija masters)
  • Dragoljub Marković – DSQ (3:17:13h)