SBBL Slavonski Brod: Započela sezona utrka

Jučer je započela deseta po redu Slavonsko brdska biciklistička liga i već smo prekršili osnovno pravilo BK BOR-a, a to je da zadnji idemo s utrke. Imamo jednak broj isprika za to kao i za manjak medalja, ali zlato u važnoj kategoriji sve popravlja.

Slavonski Brod bio je domaćin prve utrke sezone, na već dobro poznatoj Tvrđavi, ali su nas ovaj puta iznenadili sa dodatnim elementima – prolazak kroz djelomično osvijetljene katakombe uz glazbu. Dužina jednog kruga bila je 4050 m, uz visinsku razliku od 40m po krugu. Staza nije teška, međutim stalne izmjene, strmi spustovi i travnata podloga poprilično izmore te zahtijevaju koncentraciju. 

Utrka je obilježena velikim brojem novih vozača, velikom konkurencijom iz susjednih zemalja i velikim brojem nezgoda. Iako nas je konkurencija većinom pomela, voljeli bismo da se ovaj odaziv ponovi.

Utrku je startalo 7 BORovaca, ali ju je uspješno završilo samo 5. Preostali nisu imali sreće zbog tehničkih kvarova. Kako su neki članovi cijelu zimu slavili odlične završne plasmane, na prvoj utrci nisu briljirali, ali doći će njihovo vrijeme.

Nakon dugotrajnih zimskih priprema, konkurenciju je (ali ne i nas) iznenadio Igor Bajser, koji je u kategoriji Veterana B osvojio zlatnu medalju. Možda je rano za reći, ali vjerujemo kako bi Igor ove godine mogao biti prvi u ukupnom poretku.

Matko i Saša napokon su napustili kategoriju Sport i po prvi puta su nastupali u kategoriji Veteran A, zajedno sa Pinterom gdje su napravili dobre rezultate. Mateja se našla u zlatnoj sredini u kategoriji Žene, dok  Saša L. i Kristijan nisu uspjeli završiti utrku, ali će nas zato na sljedećoj iznenaditi svojim rezultatom.

Rezultati po kategorijama:

Veteran A

  • Ivan Pintera – 6.mjesto (1:04:11h)
  • Saša Bedeković – 9. mjesto (1:07:46h)
  • Matko Kolesarić – 12. mjesto (0:58:10h -1krug)

Veteran B

  • Igor Bajser – 1. mjesto (1:03:20h)
  • Saša Leš – DNF

Žene

  • Mateja Cah – 6. mjesto (0:52:36h)

Sport

  • Krisijan Šipek – DNF

Ostale rezultate možete pregledati ovdje.