Ukupni poredak BK BOR u 10. Giant Slavonskoj brdsko biciklističkoj ligi 2018.

Nakon deset odrađenih utrka u sklopu GIANT Slavonsko brdske biciklističke lige, brojnih odgađanja utrka i napete borbe koji klub će ostvariti bolji ukupni poredak u ligi, došao je dan da zaključimo 2018. godinu.

UKUPNI POREDAK KLUBOVA

U prvoj trećini lige, zahvaljujući izvrsnom angažmanu vozača kluba, BK BOR je držao prvo mjesto u ukupnom poretku, međutim brojčana nadmoć drugih klubova ipak je utjecala na konačni rezultat lige.

Sa ukupno 1076 boda, BK BOR je 2018. godinu završio na 5. mjestu čime je popravio prošlogodišnju šestu poziciju. Tom računicom bi do 2022. godine trebali zasjesti na prvo mjesto. Ove godine ukupno je sudjelovalo 33 kluba čime je i sama liga poboljšala statistiku za čak 2 kluba.

Nakon nekoliko godina dominacije BK Festunga, na tron je u 2018. godini zasjeo BK LOOD iz Orahovice sa 1393 boda. Na drugom mjestu je BK Festung kojeg slijedi BBK Požega. 

UKUPNI POREDAK VOZAČA

Ponosni smo na ovogodišnji angažman naših BORaca, od kojih su se neki po prvi puta natjecali u ligi te su ostvarili izvrsne rezultate.

Hvala Matku i njegovom sinu Matku, Sašama i Ivanima, Igoru, Mateji, Dragecu, Filipu, Kristijanu, Antoniu i Ozrenu na odličnim rezultatima, dobrim vožnjama i još boljoj atmosferi na utrkama, a svim drugim članovima hvala na podršci i navijanju.

Po prvi puta u desetljeću postojanja kluba, BK BOR ima prvakinju u ženskoj kategoriji. Mateja Cah je sa 269 boda osvojila prvo mjesto u ukupnom poretku žena. Igor Bajser se nakon prošlogodišnjeg trećem mjesta popeo za jedno postolje više te sa 251 bodom zauzeo drugo mjesto u kategoriji Veteran B.

Ivan Pintera za kraj će još jednom primit drvenu medalju te time utvrditi svoju dosljednost. Mjesto na postolju pobjeglo mu je za samo 16 bodova.

Poredak ostalih vozača koji ove godine nisu uspjeli doći blizu postolja, ali su obećali da nagodinu sigurno hoće, pogledajte u nastavku.

UKUPNI POREDAK PO KATEGORIJAMA VOZAČA BK BOR:

Elite (30 vozača nastupilo tijekom cijele sezone)

 • Ivan Vrbanić – 13. mjesto

Žene (20 vozačica nastupilo tijekom cijele sezone)

 • Mateja Cah – 1. mjesto

Veteran A (33 vozača nastupilo tijekom cijele sezone)

 • Ivan Pintera – 4. mjesto
 • Saša Bedeković – 9. mjesto
 • Matko Kolesarić – 15. mjesto
 • Antonio Vidović – 19. mjesto

Veteran B (46 vozača nastupilo tijekom cijele sezone)

 • Igor Bajser – 2. mjesto
 • Ozren Komlenac – 20. mjesto

 Veteran C (12 vozača nastupilo tijekom cijele sezone)

 • Dragoljub Marković – 7. mjesto

Sport (50 vozača nastupilo tijekom cijele sezone)

 • Kristijan Šipek – 7. mjesto

Kadeti (17 vozača nastupilo tijekom cijele sezone)

 • Matko Berkec – 15. mjesto

 

Čestitamo svim natjecateljima i natjecateljicama na dobro odvoženim utrkama te našim kolegama iz Orahovice na osvojenom prvom mjestu u ukupnom poretku lige!

Što nam slijedi u narednim zimskim mjesecima?! Odmor, proslava deset godina kluba, izbori, skupština i vožnje sa nekoliko slojeva odjeće.