Vida na Salzkammergut Trophy 2019.

Dok se većina ljudi brčkala u moru, Antonio Vidović se zaputio u Bad Goisern am Hallstättersee u Austriju na Salzkammergut Trophy 2019, najveći austrijski MTB maraton gdje je vozio stazu B duljine 119,5 kilometara sa 3850 metara visinske razlike.

Vida:

Ni sam nisam vjerovao da ću uspjeti završiti ponovno ovaj maraton kao što sam to 2017. godine. Previše lošeg “fillinga” i možda previše fokusa na utrku me totalno nezainteresiralo za ovaj događaj no sve sam to brzo zaboravio onoga trena kada sam krenuo voziti.
Da vrijeme je bilo zaista loše, i ne znam zašto, ali u Austriju sam ponio termo majicu s kojom vozim obično u zimskom periodu godine , a u kojoj sam na kraju i završio utrku. Dakle teško je riječima opisati hladnoću koja je mnoge vozače stajala odustajanja, ali ne i mene. Kritični dio koji sam uspio prebroditi je dugački spust od cca 10km s nekih 1500 nmv gdje je temperatura bila samo 5C. Onako mokar od kiše i blata do podnožja nisam osjećao prste na rukama, nogama, a mijenjanje brzina i kočenje je bila prava noćna mora. Iskreno razmišljao sam o odustajanju nakon toga spusta (to je bio 87km) no vrlo brzo je opet glava odradila svoje te sam krenuo dalje na stazu i novi uspon od nekih 5km gdje sam se brzu zagrijao te nakon toga uz još nekoliko hupsera spustio u cilj. Bicikl je radio savršeno i bez greške. Utrku sam odvozio za točno 8h i 56min te završio na 150 mjestu u M30 kategoriji. Osim utrke bio je to jedan lijep izlet u Austriju gdje smo i dva dana nakon utrke planinarili i uživali u odmoru.