XCC Kalvarija – 4 BORca i 4 medalje

Nakon ljetne pauze u  nedjelju 25. kolovoza 2019. održana je utrka XCC Kalvarija u Pakracu u organizaciji BK Titana.

Pintera:

Što je XCC? Kratka utrka, kruga dužine 1.5km i još polovica od toga je spust po “pump tracku”, znači na prvu iz te perspektive se čini skroz jednostavno, ali na drugu krug osim pump tracka ima jedan uspon od cca 720 metara dužine u kojem se popnemo 100 vertikalnih metara. Sport je to morao ponoviti 4, Žene 6,  Veterani A i B 8 puta.

Za BORce je uspon užasan kao i svi drugi usponi tako da se tu nema šta opisivati, ali spust je zato nagrada, krasna DH pump staza, kompresije, bentovi, uživancija u pravom Titanskom stilu!

Utrka je imala dva starta, u 11 i 13 sati. U 11 sati startale su sljedeće za BOR bitne kategorije Sport, Žene i Veterani B.

Filip Prpić je u kategoriji  Sport vodio borbe i na kraju uzeo 3. mjesto tj. brončanu medalju.

Elen Šušak u kategoriji žene je imala krasno iskustvo leta preko volana i gratis ozljedu ključne kosti, ali ni to ju nije zaustavilo da završi utrku i uzme srebro tj. 2. mjesto.

Igor Bajser u kategoriji Veteran B taktički odrađuje utrku i zadnjem krugu ostavlja sve konkurente iza sebe i dolazi do zlata odnosno 1. mjesta.

Na startu u 13h kreću između ostaloga i Veterani A, odnosno za BORce Ivan Pintera. Od početka do kraja uz jedan pad vozi na 2. mjestu i na kraju osigurava srebro.


Čestitamo našim BORcima na osvojenim medaljama, čime se Klub trenutno nalazi na 3. mjestu u ukupnom poretku klubova GIANT Slavonske brdsko biciklističke lige.

Sljedeća utrka nas očekuje u Orahovici u nedjelju 1. rujna XCO Koral.