XCM Petnja 2021.

U nedjelju je 5. rujna 2021. održana XCM Petnja 2021. na Slavonskom jezeru Petnja u organizaciji BK Festung. Slavonci su ovaj put utrku “zabiberili” te okrenuli u suprotnom smjeru po strmom makadamu i singlicama. Istovremeno je startalo 66 natjecatelja od čega 4 BORca koji su osvojili zlatnu, srebrnu i jednu drvenu medalju.

Klemen P:

Utrka je bila vrlo dinamična od samom starta pošto je već u prvom dijelu bilo puno uspona. U kategoriji Žene startale su 4 vozačice i krenule u napad od samog starta. Ovo je moja prva utrka nakon duge pauze i do zadnjeg trenutka nisam bila sigurna da li ću ju moći izvesti u takvom tempu. Držala sam jedan lagani  održivi tempo do sredine utrke kada sam se podsjetila da ipak malo stisnem i to je rezultiralo 2. mjestom ?.

Zadovoljna sam rezultatom i nadam se da ću vratiti staru kondiciju kako bih mogla stisnuti jače. Postolje smo tradicionalno proslavili ispraćanjem domaćina te smo se za kraj nagradili najpoznatijim požeškim hamburgerima.

Pintera:

Krenulo se umjereno jakim tempom, odmah na početku sam se odvojio i praktički cijelu utrku sam vozio. Pred kraj prvog kruga sam malo fulao stazu i izgubio koju minutu, ali na kraju došao prvi sa cca 20min prednosti, tako da što se utrkivanja tiče, relativno dosadna utrka, ali sama staza je bila relativno zanimljiva, pogotovo odlični singletrackovi. Minus je loše označena staza i nedostatak ljudi na ključnim raskrižjima.

Čestitke ekipi. Sljedeća utrka je XCO Stara Drava u Donjem Miholjcu.


REZULTATI VOZAČA BK BOR

Kategorija Kadeti 

  • Andrija Smoljan – 4. mjesto (2:12:51)

Kategorija Žene 

  • Petra Klemen – 2. mjesto (2:20:10)

Kategorija Veteran A

  • Ivan Pintera – 1. mjesto (3:05:10)

Kategorija Sport 

  • Filip Prpić – 13. mjesto (2:20:29)