XCM Petnja – zgode i nezgode maratona u Slavonskom Brodu

Svake godine jedna do dvije utrke ostane zapamćena po ekstremnim vremenskim uvjetima, nezgodama i dogodovštinama. XCM Petnja u Slavonskom Brodu, za razliku od prošle godine kada je bio upamćen kao  najblatnija utrka sezone, biti će upamćen po broju nezgoda i kvarova, no za BK BOR i kao utrka sa koje uvijek donesemo zlato.

Festungovci su ove godine napravili malo drugačiju stazu, te je trebalo svladati 30 kilometara sa 800 metara visinske razlike po krugu, a trebalo je odvesti jedan, jedan i pol ili dva kruga, ovisno o kategoriji. Startalo je 70 natjecatelja, od kojih 13 nije završilo utrku, što zbog padova, što zbog tehničkih razloga.

Na utrku u Slavonski Brod uputilo se nešto manje BORaca no uobičajeno, no sa velikim očekivanjima jer smo imali par iskusnih vozača maratona. Na žalost, od šest vozača, utrku je uspješno završilo njih četvero.
Vida je na sreću maraton završio bez ozljeda i sa ispravnim biciklom, ali su duga izbivanja sa natjecanja jednostavno ostavila trag na spremnosti. No, ne sumnjamo da će nagodinu doći jači nego ikada. Bajser je u drugom krugu doživio teži pad i iako željan da završi utrku, ozljede i HGSS mu to nisu dopustili.

Zlato na utrci donijela je Mateja, drugu godinu za redom i time si vjerojatno osigurala poredak u top tri u GIANT SBBL-u. No, to nije bilo jedino zlato ovaj vikend, jer je Matko u subotu na trkačkom maratonu Barcs-Virovitica također osvojio zlato. Šteta što nam i te bodove neće pridodati u SBBL.

Vrbanić, Bedeković i Pintera su zbog pripadanja elitnijim skupinama biciklista, imali nešto teži zadatak na maratonu, a to je odvoziti 2 puta istu stazu. Dečki iako iscrpljeni, odradili su odličan posao. Pintera je odlučio nastaviti niz i skupiti sve drvene medalje. Vrbanić je pretekao Roberta iz Weekend Wariorsa, a Bedeković je pretekao Vrbanića.

Svim stradalim vozačima želimo brz oporavak i što brži popravak bicikla!

Kategorija Žene

Kategorija Veteran A

Rezultati Po kategorijama

Kategorija Elite 

Ivan Vrbanić – 6. mjesto (3:43:21)

Kategorija Žene

Mateja Cah – 1. mjesto (2:20:11)

Kategorija Veteran A

Ivan Pintera – 4. mjesto (3:07:25)
Saša Bedeković – 10. mjesto (3:31:17)
Antonio Vidović – DNF

Kategorija Veteran B

Igor Bajser – DNF

Sljedeća utrka lige je 11. XCO Stara Drava 2018. u Donjem Miholjcu.


Polumaraton Virovitica – Barcs

U subotu 22. rujna 2018.  održan je tradicionalni polumaraton Virovitica – Barcs. Ove godine start je bio u Virovitici, a cilj u Barcsu. Uz utrku polumaratona na 21.1 kilometar održana je i utrka na 5.8 kilometara, od ulaza u Terezino Polje do Barcsa.

Na 5.8 km nastupio je i naš BORac Matko Kolesarić koji je sa vremenom 24:46 zauzeo 1. mjesto u svojoj kategoriji, te 6. vrijeme od 60 trkača. Matko nam je izjavio sljedeće:

Prezadovoljan sam vremenom jer sam išao ispod 25 minuta što je bio i cilj, a još zadovoljniji jer sam trčao pod temperaturom. Vrijeme odlično, zdravlje malo manje, organizacija malo zbunujuča ali ipak sve 5.