XCM Slatina 2021.

U nedjelju 26.09.2021. održan je prvi XCM Slatina 2021. u sklopu GIANT SBBL u organizaciji BK Slatina. Strartalo je 65 natjecatelja od čega 6 BORaca koji su osvojili dvije medalje. Od mladih snaga BORa Dominik Jonaš je osvojio prvu medalu brončanog sjaja, dok se Andrija Smoljan okitio drvenom medaljom završivši na četvrtom mjestu. Petra Klemen se okitila srebrnom medaljom, a napokon smo dočekali i Maria da počne voziti ligu te mu želimo puno sreće i uspjeha.

Petra Klemen:

Utrka se kretala većinom makadamskim putevima sa nekoliko dugačkih uspona i  brzim singlicama. Iako  nije bila tehnički zahtjevna utrka je bila dosta brza i zahtijevala je 100% u svakom dijelu. Na ravnome je trebalo dodatno “potegnuti” kako bi se dobila prednost ili nadoknadilo vrijeme izgubljeno na usponima. Sve u svemu odličan i brz maraton. Vrlo sam zadovoljna svojim rezultatom jer sam sigurna da sam dala sve od sebe  a  nakon duže stanke usred sezone napokon  osjećam da se vraćam u formu.

Pohvalila bih organizatore, posebno gospodina Vegera i cijeli njegov tim koji su napravili odličan posao, označili stazu kako treba, imali strpljenja za obilazak staze sa grupom vozača te na kraju iznenadili najstarijeg natjecatelja i najmlađu natjecateljicu unikatnim poklonima.

Čestitamo svim BORcima i ostalim natjecateljima. Slijedi zadnja utrka sezone XCO Šicana 10.10.2021. u Požegi.

REZULTATI VOZAČA BK BOR

Kategorija Kadeti 

  • Dominik Jonaš – 3. mjesto (1:24:24)
  • Andrija Smoljan – 4. mjesto (1:30:10)

Kategorija Žene 

  • Petra Klemen – 2. mjesto (1:24:25)

Kategorija Veteran B

  • Igor Bajser – 7.  mjesto (2:06:18)
  • Mario Klemen – 11.  mjesto (2:18:25)

Kategorija Veteran C

  • Dragoljub Marković – 5. mjesto (1:44:14)