XCO Banovo brdo 2017. Popovac

U nedjelju 25. lipnja 2017. održana je šesta utrka GIANT Slavonske brdsko-biciklističke lige, XCO Banovo Brdo na Kamenac planini u blizini Popovca u organizaciji BK Osijek 2010.

Vozila se kružna cross-country staza duljine 3820 metara sa 165 metara visinske razlike. Podloga se sastojala od 2500 metara šumskog singletracka, 900 metara šumskih puteva te 420 metara makadama. Vozilo se 2, 3, 4, 5 ili 6 krugova ovisno o kategoriji, a nastupilo je 48 vozača i vozačica.

Pošto je ekipa iz BK Našica najbolje opisala jučerašnju situaciju, citirati ću ih ovdje:

Atraktivna i brza staza, sa puno promjena ritma i dovoljno uspona da se zapitate koji je smisao života. Vrijeme je bilo sparno i vruće, noć prije nevrijeme koje je promjenilo uvjete na stazi, kisika na stazi na mahove, ali pomislili smo kako svima, tako i nama!

Na prvom startu u 11 sati nastupilo je troje naših predstavnika u tri različite kategorije. U ženskoj kategoriji medalja je bilo osigurana te se Mateja dovezla na 2. mjesto i okitila srebrnom medaljom. Matko je u kategoriji Sport završio na 4. mjestu i okitio se drvenom medaljom dok je Bajser u kategoriji Veteran B, završio u sredini na 6. mjestu.

Kategorija Žene

Kategorija Sport


Na drugom startu u 13 sati i ~33°C nastupili su Pintera u kategoriji Veteran A i Vrbanić u kategoriji Elite. Pintera je nakon 5 krugova u napetom sprintu do ciljne linije, sa sekundom zaostatka, završio na 3. mjestu i osvojio brončanu medalju. Vrbanić je umjesto XC utrke vozio triatlon, bicikl na spustovima, trčkaranje i hodanje na usponima i plivanje u znoju, te nakon skoro 2 sata agonije uspio završiti utrku, nakon što se grah ohladio i pivo ugrijalo.

Kategorija Veteran A

REZULTATI VOZAČA BK BOR

Kategorija Elite (6 krugova)

  • Ivan Vrbanić – 8. mjesto (1:51:02-2)

Kategorija Žene (2 kruga)

  • Mateja Cah – 2. mjesto (54:46)

Kategorija Veteran A (5 krugova)

  • Ivan Pintera – 3. mjesto (1:30:39)

Kategorija Veteran B (4 kruga)

  • Igor Bajser – 6. mjesto (1:29:04)

Kategorija Sport (2 kruga)

  • Matko Kolesarić – 4. mjesto (47:51)

Strava zapis. •

Čestitke svim pobjednicima i preživjelima na utrci. Slijedi ljetna pauza u SBBL-u do naše domaće utrke na Putu šarana koja će se održati 20. kolovoza 2017. u sklopu Outdoor vikenda.

Komentari su zatvoreni.