XCO City Race Tvrđava 2019.

U nedjelju 31. ožujka 2019. u organizaciji BK Festung, održana je prva utrka sezone 2019. GIANT Slavonske brdsko biciklističke lige. Vozila se, jedinstvena utrka na, u i oko Tvrđave Brod, XCO City Race Tvrđava u Slavonskom Brodu.

Startalo se u sredini Tvrđave, vozilo oko nje, njenim okolnim bentovima te unutarnjim katakombama sa dodatkom zvukova muzike. Ovog puta je u igri bilo tri vrste muzike, techno, hard rock i klasična, koje su pomagale odrediti koliko još staze imate za odvoziti (ili patiti). Dužina jednog kruga bila je 4050m, uz visinsku razliku od 40m po krugu. Staza nije teška, međutim stalne izmjene, strmi spustovi i travnata podloga poprilično izmore te zahtijevaju koncentraciju. 

Na utrci je nastupilo 85 natjecatelja od čega 6 BORaca, a očito su se nekima isplatile zimske pripreme u Podroomu jer smo pokupili 3 medalje! Bajser je ponovio prošlogodišnji rezultat, te se okitio zlatnom medaljom. Pintera je završio drugi i okitio se srebrom, dok je Prpić završio četvrti i zaslužio drvenu medalju. Kolesarić je završio jedanaesti, a Vrbanić prvi, odozada. Prvi put na XC utrci sudjelovao je i Kereta, koji nažalost nije završio zbog probušene gume.

Kategorija Veteran A

Kategorija Sport

Grah poslije utrke je bio odličan, ali nažalost nismo uspjeli otići zadnji zbog jednog člana BK Našica (podaci poznati redakciji). Zadovoljni i izgorjeli od sunca, uputili smo se na dug put kući, gdje ćemo se pripremati za sljedeću utrku 14. travnja u Pakracu, XCC Kalvarija.

Rezultati po kategorijama

Kategorija Elite 

  • Ivan Vrbanić – 14. mjesto (1:29:50-1)

Kategorija Veteran A

  • Ivan Pintera – 2. mjesto (57:17)
  • Matko Kolesarić – 11. mjesto (1:09:14)

Kategorija Veteran B

  • Igor Bajser – 1. mjesto (58:07)

Kategorija Sport

  • Filip Prpić – 4. mjesto (37:52)
  • Enio Kereta – DNF