XCO Kopika: Još jedna uspješna kišna utrka iza nas

Izgleda da smo pronašli recept za uspjeh ove sezone, a to su kišni uvjeti, jer su nam još jednom donijeli zlatnu, srebrnu i brončanu medalju te dobro sedmo mjesto u kategoriji sport.

Na ne prezahtjevnoj XC stazi, gotovo u centru Osijeka, vozili smo utrku XCO Kopika. Staza je duga 5,3 km, sa vrlo malo uspona, ali je zato bila brza i idealna za velik broj krugova te je nastupilo 67 vozača.

U samoj završnici Veterana A zlato nam je izmaklo za 1 sekundu u sprinterskom duelu Pintere i Nagya, Cah je drugi puta za redom u SBBL ligi odnijela zlato, Bajser se nakon četvrtog mjesta u Slavonskom Brodu popeo na treće mjesto, dok je Kolesarić u pojačanoj konkurenciji kategorije sport zauzeo odlično sedmo mjesto.

Periodični pljuskovi prvim skupinama vozača u 11h nisu značajno namočili stazu, ali zato je ekipi u 13h bila poprilično mokra. Između pljuskova pičilo je sunce, a domaćini su se dobro potrudili da nas pogozbe da bismo zaboravili da smo još jednom na utrci Slavonsko brdske biciklističke lige bili mokri do kože. BIli je tu pizze, sladoleda, rakije i piva – sve što treba jednom sportašu da se oporavi od kiše.

Rezultati

Veterani A (5 krugova)

  • Ivan Pintera – 2. mjesto, 1:17:15h (+0:00:01)

Veterani B (4 kruga)

  • Igor Bajser – 3. mjesto (1:01:37h)

Žene (3 kruga)

  • Mateja Cah – 1. mjesto (0:54:54) 

Sport

  • Marko Kolesarić – 7. mjesto (0:53:55h) 

Foto: Zlatko Pavošević, BK BOR