XCO Šuma Striborova 2022.

U Slavonskom Brodu u nedjelju 24.04.2022. odvožena je druga utrka Slavonske brdsko biciklističke lige XCO Šuma Striborova u organizaciji BK Festung. Vozila se kružna staza duljine 5400 metara sa 50 metara visinske razlike. Na startu se pojavio 66 natjecatelja od čega troje BORaca.

Pošto je ipak proljeće, sve prisutne razveselila je kiša koja je počela padati tokom utrke te otežala vožnju. Bez obzira na to, BORci su osvojili dvije medalje, Petra Klemen srebrnu medalju u kategoriji Žene, te brončani Pintera u kategoriji Veteran A, dok je Prpić završio na 6. mjestu u kategoriji Sport.

Petra:

Očekivanja su bila doći i odvesti dinamičnu kratku xco utrku, ali dolaskom na lice mjesta shvatili smo da će ova utrka biti sve samo ne “klasična”. Tko se voli igrati u blatu došao je na svoje jer su kiše cijeli tjedan prije utrke pretvorile stazu u sklizak i opasan teren na kojem je bilo teško i hodati a kamoli voziti. Staza je zahtijevala maksimalnu koncentraciju i izuzetne tehničke sposobnosti ili drugim riječima ludost.

Pintera:

Šuma Striborova bila je zanimljiva XCO staza začinjena blatom. Na startu Veterana A neka nova\stara lica, a od početka se krenulo klasično jako.  Krenuo sam kao četvrti, na usponima je bilo borbe sa blatom ali svima jednako. Uspijevam dobiti jedno mjesto i utrku bez padova završavam na trećem mjestu. Da nije bilo “priprema” u petak možda bi rezultat bio malo bolji, ali sve u svemu prema očekivanju. Pohvale Festungovcima na gostoprimstvu, vidimo se na “Šaranu” 14.05 !

REZULTATI VOZAČA BK BOR

Kategorija Žene

  • Petra Klemen – 2. mjesto (1:14:12)

Kategorija Veteran A

  • Ivan Pintera – 3.  mjesto (1:08:25)

Kategorija Sport

  • Filip Prpić – 6. mjesto (1:08:49)

Sljedeća utrka je na domaćem terenu, 10. XC Put Šarana koji se vozi 14.05.2022.

Prijave:  

Raspis: