XCU Psunj – Elen prvakinja Slavonije u usponu

U nedjelju 7. srpnja 2019. održana je utrka XCU Psunj koje je bilo ujedno i prvenstvo Slavonije u XCU (ilitiga usponu). Četvrta utrka GIANT SBBL lige u organizaciji BK TITANA startala je jz Pakraca i pri tome je trebalo svladati 25.5 kilometara sa 988 metara visinske razlike. Startalo je 43 natjecatelja od čega 6 BORaca te je to ujedno i prvi nastup Elen Šušak koja se prva popela na vrh u ženskoj kategoriji te time postala prvakinja Slavonije u usponu.

Pinterina izjava kako je bilo na utrci:

Krenili u brdo, malo asfalta, puno makadama, pa još malo konstantnog uspona po makadam, pa lagano u šumu na zemlju, pa feed zona, pa zadnjih 5km brutalniji uphill po grbavom single tracku do cilja na vrhu kod radio amatera, gdje su nas čekale banane i voda.

Utrka nažalost nije prošla bez tehničkih poteškoća, Bajseru je otpala pedala i morao je odustati, dok je Marković probušio gumu te mijenjanjem izgubio dosta vremena ali ipak završio utrku.

Osim već spomenute Elen koja se okitila zlatnom medaljom, Pintera se okitio broncom, Prpić drvenom medaljom a Kolesarić i Marković su dovezli do petog mjesta. Nakon utrke ekipa se okrijepila pizzom.

Čestitamo svim BORcima i ostalim natjecateljima, te pozivamo nove članove i članice da budu kao Elen i probaju se natjecati jer drugačije ne možete saznati koliko ste dobri (a možda i loši 😀 ).

REZULTATI VOZAČA BK BOR

Kategorija Žene 

  • Elen Šušak – 1. mjesto (2:17:28)

Kategorija Veteran A

  • Ivan Pintera – 3. mjesto (1:34:26)
  • Matko Kolesarić – 5. mjesto (2:16:51)

Kategorija Veteran B 

  • Igor Bajser – DNF

Kategorija Veteran C 

  • Dragoljub marković – 5. mjesto (3:15:59)

Kategorija Sport 

  • Filip Prpić – 4. mjesto (2:17:46)