PŠOW: Biciklistička događanja u Virovitici – 17. kolovoz

put šarana

U petak, 17. kolovoza dio atmosfere  Put Šarana Outdoor Weekenda moći ćete doživjeti u Virovitici, jer je biciklistički klub BOR odlučio je prenijeti i u samo središte grada kod sata. Nakon što se smire ljetne vrućine, središte grada okupirat će mali i veliki biciklisti. Oni na dva kotača, četiri kotača i oni koji se još uvijek samo odguruju.

DJEČJA UTRKA

Na kratkoj, označenoj stazi, djeca od predškolske dobi pa do osmog razreda, raspoređena prema godinama starosti, moći će se iskušati u biciklističkoj utrci. Dobrodošli su svi čak i oni na guralicama te biciklima sa pomoćnim kotačima. Prijave započinju u 16:30h, a utrka je na rasporedu u 17h.

Kategorije:
  • djeca sa guralicama
  • djeca sa pomoćnim kotačima
  • predškolska djeca bez pomoćnih kotača
  • školska djeca – 1. i 2. razred osnovne
  • školska djeca –  3. i 4. razred osnovne
  • školska djeca –  5. i 6. razred osnovne
  • školska djeca –  7. i 8. razred osnovne
USPORKA

Nakon dječje utrke, u 18h na rasporedu je ‘usporka’ gdje se mogu okušati svi pa i slučajni prolaznici. U usporci tražimo najsporijeg vozača grada. Naime, pobjednik je onaj tko će najsporije odvoziti 5 metara, bez da miruje duže od 3 sekunde. Zvuči jednostavno, ali nije lako biti niti najsporiji. Natjecati se može na vlastitom biciklu ili će vam BK BOR posuditi bicikl.

Nakon što završi program u gradu, selimo se na biciklističku stazu Put Šarana na Virovitičke ribnjake, gdje ćemo po prvi puta organizirati noću vožnju za one najhrabrije. Obavezna oprema su, osim bicikla i kacige, kvalitetno osvjetljenje. Planirani polazak na noćnu vožnju je oko 20 sati.

Prijave za sva natjecanja vrše se na info pultu kod sata. Sudjelovanje je za sve natjecatelje besplatno, a za najbolje smo pripremili prigodne nagrade.

VIKEND DOGAĐANJA

Nakon što u Virovitici završimo sa događanjima, u subotu i nedjelju pozivamo sve zainteresirane da dođu navijati na Virovitičke ribnjake, gdje će se odvijati biciklistička i trkačka trail utrka. Više o vikend događajima pročitajte ovdje.