Srušen svjetski rekord na Putu Šarana

Bilo je to 2016. godine, kada su Ivan Pintera i Nikola Samardžić postavili prvi svjetski rekord u broju odvoženih krugova na Putu Šarana. Odvozili su čak 10 krugova i time ušli u povijest kluba, staze, stekli svjetsku slavu i čak 7 godina držali rekord. Do jučer.

U subotu 3. lipnja 2023. godine, sasvim slučajno na Svjetski dan biciklista, dva hrabra BORca, naumila su srušiti svjetski rekord. Pričalo se o tome naumu godinama kako bi tribalo odraditi, te je ovaj tjedan pao spontani dogovor da će pokušati.

Ivan Pintera i Josip Fett postavili su novi svjetski rekord u broju odvoženih krugova na Putu Šarana, tako što su odvozili 11 krugova ispedaliravši 126 kilometara sa 3500 metara visinske razlike.

Vožnja je krenula oko 8 ujutro, a završila nešto prije 20 sati, sveukupno 9 sati čiste vožnje. Putem im se pridružio u vožnji i pokoji BORac, dok su se ostali utaborili na prvom ribnjaku kako bi ih bodrili i dočekali na cilju te skupa proslavili.

Fett:

Na ovaj nesvakidašnji potez odlučili smo se gotovo pa slučajno, a splet sretnih brojeva i okolnosti doveo je i do konačne odluke. Naime na nedugo održanoj 11. utrci Put Šarana, nakon dugogodišnjeg izbivanja sa utrka i postolja, uspio sam osvojiti treće mjesto u Master B kategoriji, dok je Pintera bio zlatni u Master A. Time smo barem stekli dojam da bi ovakav napor mogli kondicijski i izdržati. Broj 11 bio je i logični slijed kod odabira broja krugova za ovaj rekord, posto je prvi rekord od 10 krugova još davne 2016. godine.

Posebno bi se zahvalio članovima BK BOR i brojnim prijateljima koji su nam spontano organizirali i prekrasan doček po završetku zadnjeg kruga.

Pintera:

A eto nakon jutarnjeg bureka, u 8:15 krenuli na misiju, prvih krugovi prolazili glatko i lagano se prilagođavali, ciljali smo da krugovi budu konstantniji, ali na kraju su nam spustevi išli tako dobro da su vremena bila sve bolja i bolja, tako da smo mogli povećavati pauze na feed zoni. Nakon polovice se lagano počele javljati nekakve manje krize, ali proletili smo kroz to i na kraju zadnji 11. krug odvezli kao jedan od najbrži, na rukama se na spustu počelo odvajati meso od kostiju, ali sve u svemu na kraju brutalno odradili misiju.

Zahvale svima koji su nam se pridružili odvoziti koji krug, koji su nas slikali i snimali i na kraju krasan neplanski klupski doček.

Pintera Strava zapisFett Strava zapis