XCM Climber – ime sa razlogom

Dok je većina BORaca spavala i otišla popodne na XCO Stara Drava u Donji Miholjac, Šipek i Vrbanić, ranom zorom, uputili su se na sasvim suprotni kraj na XCM Climber u Petrinju. Po prvi puta održan XC maraton u organizaciji BK Bikearound i Triatlon kluba Petrinja, upoznao nas je sa Sisačko-moslavačkom županijom i njezinim brdima.

Okupljanjem u parku u središtu grada, pokupili smo startne pakete i brojeve te se zaputili na start. Trebalo je svladati stazu duljine 53 kilometra sa 1100 metara visinske razlike, a na startu se pojavilo pedesetak natjecatelja. Zajedničkim startom u 11 sati, napravili smo đir po gradu uz pratnju policije, dok nas nisu pustili sa lanca nakon 2 km, čime je započela prava borba i prvi usponi.

Mislim da je ime Climber prikladno ime za ovu utrku jer jednom riječi opisuje stazu. Penjanje, penjanje i onda za nagradu penjanje, tako smo se bar osjećali. 😀 Nisam već dugo vozio stazu na kojoj nakon toliko uspona nemaš osjećaj da si nagrađen spustom. Ali bez obzira na to (i što je moja osobna preferencija nizbrdo), često smo bili nagrađeni predivnim pogledima na okolna gorja i arhitekturom starih kuća kako se nekad živjelo. Sama staza se sastojala od lokalnih cesta, makadama i planinarskih staza te je bila dobro označena sa velikim brojem volontera koji su usmjeravali natjecatelje.

Rezultati

Nakon letećeg starta, BORci su se vozili skupa sa ekipom iz KEKSa, bar neko vrijeme. Vrbanić je na prvom spustu oko 11km zbog tehničkih problema (zaključana vilica) izgubio 10 minuta na popravak, te nakon što je  skoro cijelim putem bio usamljen, završio na 28. mjestu u ukupnom poretku muškaraca. Šipek je bio malo brži i dopedalirao na 24. mjesto.

Kategorija Man (18-39 godina)

  • Kristijan Šipek – 16 mjesto (2:59:09)
  • Ivan Vrbanić – 18. mjesto (3:13:53)

Nakon utrke ekipa se mogla okrijepiti paprikašom i pivom od Craftersa. Mi također nismo propustili priliku nagraditi se pivom i analizirati utrku sa ekipom iz KEKSa. Sveukupno, dobra organizacija i staza te vjerujem da će nagodinu biti više natjecatelja koji će doći doživjeti čari Banovine. Mi smo se ove godine otišli zadovoljni finisherskim medaljama.

Strava zapis.

Komentari su zatvoreni.