XCO Stara Drava: U Donji Miholjac po ključne bodove

U zadnji vikend rujna svi su odlučili nagurati svoju utrku. U Petrinji se održao XCM Climber, u Donjem Miholjcu vozila se GIANT SBBL liga XCO Stara Drava, na Jadranu je bio Krka Trophy, u Zagrebu nacionalno prvenstvo u MTB usponu, a u Požegi se trčalo.

BORci su se raspodijelili u dva tima kako bi uspjeli skupiti nešto bodova u GIANT SBBL ligi i osigurati si bolji plasman u ukupnom poretku te s druge strane isprobati novi MTB maraton u Petrinji.

XCO Stara Drava

BK Maraton team pripremio je dobro nam znanu stazu na izletištu Stara Drava, čiji je krug dug 5400m sa raznim kombinacijama singlica, šumskih puteva te dravskog nasipa. Iako staza nije zahtjevna te ima zanemarivu visinsku razliku, izrazito je brza te je osigurala neizvjesnost do samog kraja.

DVIJE MEDALJE I JEDNA DRVENA

Poslijepodnevni start nam je očito godio, jer smo kući ponijeli srebrnu i zlatnu medalju, dok Pintera nije želio remetiti Svemir pa je kući ponovno ponio drvenu medalju sa četvrtog mjesta.

Do zadnjih dvjestotinjak metara bilo je neizvjesno koju će medalju Mateja odnijeti, obzirom da je do samog kraja bila u borbi s Jelenom iz BK Laktaša i Lanom iz BK LOOD-a jer se njihov poredak tijekom cijele utrke stalno mijenjao. U finišu je Mateja odnijela zlatnu medalju čime si je osigurala prvo mjesto u ukupnom poretku GIANT SBBL lige. Tako će BK BOR prvi puta u povijesti imati prvakinju u ženskoj kategoriji.

Nakon teže ozljede na maratonu u Slavonskom Brodu, Igor Bajser je sve iznenadio te se pojavio na utrci željan pobjede koju mu je na žalost uzeo kolega iz Mađarske, ali je završio na izvrsnom drugom mjestu. Ukoliko Igor nastavi dobar niz i u Požegi, gdje se vozi posljednja utrka, biti će drugi u ukupnom poretku lige. 

REZULTATI PO KATEGORIJAMA

Kategorija Žene

  • Mateja Cah – 1. mjesto (0:56:31)

Kategorija Veteran A

  • Ivan Pintera – 4. mjesto (0:57:33)
  • Matko Kolesarić – 10. mjesto (1:13:26)

Kategorija Veteran B

  • Igor Bajser – 2. mjesto (1:01:42)

Kategorija Veteran C

  • Dragoljub Marković – 6. mjesto (1:00:48)

Dok čekate izvještaj sa XCM Climber možete pogledati preostale rezultate sa XCO Stara Drava. Za dva tjedna na redu je posljednja utrka u Požegi, vidimo se!

Komentari su zatvoreni.