Izvješće sa godišnje Skupštine 9. veljače 2019.

U subotu 9. veljače 2019. godine, u prostorijama Sportske zajednice grada Virovitice, održana je Izvještajno – izborna godišnja Skupština Kluba.

Prije početka službenog dijela Skupštine, članovi su obnovili svoje članarine, a učlanjenje u Klub je i dalje moguće, samo trebate slijediti upute na našoj web stranici. Nakon izbora Radnih tijela i usvajanja Dnevnog reda, predstavljene su aktivnosti Kluba u 2018. godini.

Aktivnosti u 2018. godini

Mateja Cah predstavila je Izvješće o aktivnostima i radu Kluba u 2018. godini. Predstavljene su utrke u Slavonskoj brdskoj biciklističkoj ligi, na kojima su sudjelovali članovi Kluba te rezultate koje su ostvarili. Ove godine smo, u ukupnom poretku lige, imali na postolju dvoje predstavnika, Mateju Cah na prvom mjestu u kategoriji Žene, te Igora Bajsera na drugom mjestu u kategoriji Veteran B.

Zatim su predstavljene utrke na kojima su, članovi Kluba, sudjelovali izvan lige, kao što su Uvati Vitar, XCM Climber, Panonsko bilogorski maraton te ostali. Potom su predstavljena druženja i događaji koje smo organizirali kroz godinu za članove i prijatelje iz ostalih udruga, kao što su BOR tuca jaja – Uskrsno druženje, BORtoberfest – end of season party te BOR kiti bor.

Više se zadržalo na pregledu organizacije domaće utrke Put Šarana Outdoor Weekend 2, koja je opet povećala broj natjecatelja koji su sudjelovali na utrkama. Na biciklističkoj utrci startao je 101 natjecatelj, dok je na tračnju startalo 68 natjecatelja. Novina je bila petak u gradu, gdje se organizirala dječja biciklistička utrka na kojoj je sudlovalo 20-tak malih biciklista.

Što se financijske strane tiče, Klub je uspio pokriti svoj rad kao i Put Šarana Outdoor Weekend kroz donacije i vlastita sredstava te je poslovao pozitivno.

U 2018. smo ponovno potukli sve dosadašnje rekorde po broju posjećenosti web i Facebook stranica. Zahvaljujući velikom broju aktivnosti kluba – druženja, radnih akcija, utrke, web stranice BK BORa i Puta Šarana posjetilo je više od 24 tisuće ljudi.

Izbori za rukovodstvo Kluba

Došlo je vrijeme i za nove mandate za rukovodstvo Kluba. Za Predsjednika predložen je Ivan Vrbanić, koji je prihvatio kandidaturu te prezentirao Plan i program rada za novo mandatno razdoblje. Za Dopredsjednicu Kluba predložena je Mateja Cah, dok je za Tajnika Kluba predložen Matko Kolesarić. Drugih kandidatura nije bilo te su svi prijedlozi jednoglasno prihvaćeni.

Plan za 2019. godinu

Predsjednik Kluba predstavio je Plan i program za 2019. godinu. U planu su izneseni prijedlozi rada sa mladima kroz prezentacije Kluba školama i domovima, te organizacijom biciklističkog događaja u gradu za djecu i mlade.

Nastavljamo se natjecati u Slavonskoj brdsko biciklističkoj ligi, a za Put Šarana je u planu mini tehnički poligon te istraživanje i označavanje mogućih „krakova“, tj. okolnih puteva oko Šarana. Da vam zagolicamo maštu, osim održavanja već tradicionalnog Put Šarana Outdoor Weekenda, u planu je još jedna utrka. O detaljima ćemo Vas obavijestiti na vrijeme. ?

I na kraju, planiramo i dalje organizirati mjesečne događaje i druženja za sve željne sporta, druženja i hedonizma.

Razno

Pod razno donesene su dvije odluke. Jedna se odnosi na promjenu adrese Kluba, koja je sada Trg Ante Starčevića 4, 33000 Virovitica. Druga odluka je visina godišnje članarine, koja za ovu godinu iznosi 150 kuna. Osobe mlađe od 18 godina su i dalje oslobođene članarine.


Ovim putem pozivamo i ostale na obnovu članarina jer time potpomažete radu Kluba. Za sve koji nisu uspjeli doći u subotu, putem društvenih mreža ćemo obavijestiti o mogućem terminu obnova članarina. Više fotografija možete pronaći na našoj Facebook stranici.