Upoznajte BORce #2: Matko Kolesarić

BK BOR vam donosi opet nešto novo, nešto divlje. Sa ciljem da skratimo zimski san do početka sezone te upoznavanja javnosti kako je biti član Kluba, predstavljamo seriju članaka Upoznajte BORce.

Mišljenja iznesena u članku ne predstavljaju službeno stajalište BK BOR.

Matko Kolesarić

Reci nesto o sebi ili čime se baviš dok se ne baviš i ne razmišljaš o biciklizmu?

Matko Kolesarić, radim u muzeju i adrenalin đanki sam (šalim se ili ne?). Kad nisam na biciklu i u šumi, ima još adrenalinskih sportova s kojima si dajem šut. Ako sve otpadne, gaming je droga od malih nogu. Popravci, rastavljanje, sastavljanje, farbanje i općenito rad na biciklima je opuštanje živaca.

Kako se pripremaš za utrke?

Ništa posebno, preko tjedna odradiš treninge i spreman si, bar mislim. 😀

Koja ti je bila najdraža, a koja najteža utrka do sada?

Najdraža utrka bila mi je Osijek city race 2017., uživancija na stazi, iako je ljevala kiša te naravno Uphill Velika, gdje sam završio čak 3. u svojoj kategoriji.
Najteža je bila definitivno Slavonski Brod Dilj Gora jer mi je pukla mašinica i dropout, uz to je bilo i  blato do koljena pa sam zadnjih 3 km pretrčao sa biciklom. Nezaboravno.

Na koje mjesto bi htio ići biciklirati? Da li imaš neku neostvarenu lokaciju?

Htio bih ići u Alpe probati enduro ili snježno spuštanje po Alpama, ali i Sljeme bi poslužilo.

Osim osnovne opreme, što nikako ne želiš zaboraviti ponijeti na utrku?

Biciklo (šalim se). Pamet i sreću.

Najteži pad?

Za sad još nije bilo težih, ali se može uvijek desiti, s tim da sitne padove ni ne računam. Uvijek postoje dvije skupine biciklista, oni koji su pali, i oni koji će pasti (hahaha).

Kako si sazanao/la za Klub i od kad si član?

Ne sjećam se točno, ali mislim da je to bilo 2016. Kako sam se već vozio po stazi, onda mogu i  klubu biti od pomoći kad zatreba.

Razmišljanja o Klubu, pozitivne/negativne strane.

Najviše volim klupske vožnje (da ih je bar više), utrke zbog super atmosfere za vrijeme putovanja i radne akcije. Negativno, rijetko se družimo svi zajedno i potrebna je svježa krv.

Na koji način doprinosiš Klubu?

Volim radne akcije. Pušem, grabljam, radim motorkom, trimerom, kopam, izrađujem table popravljam mostove, trčim, vozim utrke.. Sve što treba, jedino još nisam bubreg dao. 😀

Koji ti je najupečatljivi događaj vezan uz Klub?

Outdoor Weekend 2017. gdje sam u trčanju na 5km osvojio 1. mjesto u svojoj kategoriji. Sveukupno odličan vikend.

Kako vidis budućnost Kluba i sebe u njemu?

Mislim da će se klub još više dignuti jer budimo realni biciklizam je kod nas još u povojima. Na natjecanja će se ići s autobusom na kat. 😀 Treba nam barem 15 novih klinaca, plus 10 cura i imamo budućnost.
Ja u klubu, isto kao i do sada, koliko mogu pomoći i dati sebe (vodonoša haha).

Poruka za kraj!

BORovci vas zovu da nam se pridružite u svim mogućim glupostima i postanete dio BOR-obitelji. Dosta od mene i živili vi meni.